08. 12. 2010.

VOLONTERI za mrežu N2000?!!

EUROPSKA KOMISIJA PREDSTAVILA EUROPSKU GODINU VOLONTERSTVA 2011.

Da bi istaknula volonterski rad, potakla i druge da se pridruže i dotakla se problema s kojima se volonteri suočavaju, Europska godina volonterstva (EGV) – 2011. ima četiri glavna cilja: ukloniti prepreke za volonterski rad u EU, osnažiti volonterske organizacije i jačati kvalitetu volonterstva, nagraditi i odati priznanje volonterskim aktivnostima te podići javnu svijest o vrijednosti i važnosti volonterstva.
Komisija će poticati razmjenu dobrih praksi između vlasti zemalja članica i volonterskih organizacija. Glavna će pozornost biti posvećena obuci volontera, akreditaciji i osiguranju kvalitete kao i djelotvornom povezivanju potencijalnih volontera i povoljnih prilika za volonterske aktivnosti.
Komisija će poticati nove mrežne inicijative diljem Europe kako bi se time potakla razmjena i sinergija između volonterskih organizacija i drugih sektora, naročito poslovnog.
Više o tome:
http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=2848
http://europa.eu/volunteering/

2 komentara:

 1. Hvala Andrea za vest!
  Mladi istrazivai Srbije, odnosno nas Volonterski servis, se priprema za predstojecu godinu volontera. Mislim da je u tom smislu bitno da vidite malo i nas deo sajta koji se odnosi na volonterske programe http://mis.org.rs/index.php/sr/volonterski
  kao i da pocnemo da razmenjujemo info o volonterskim programima u zasticenim prirodnim dobrima....kojih ima jako puno!
  pozdrav
  Milka

  OdgovoriIzbriši
 2. nego Milka,
  jel ja mogu u te volontere - mogla bih negdje na praznike u vašoj organiziji, ako mi se svidi ostanem i dulje... al da je nešto baš, baš za prirodu...ok i za ljude može! :-)
  A.

  OdgovoriIzbriši