26. 09. 2011.

Donatorska konferencija u Podgorici za predstavljanje rezultata lokalnih akcija

Društvo Mladih Ekologa Nikšić i Green Home iz Podgorice organizuju Donatorsku konferenciju pod nazivom „Partnerstvo za zaštitu biodiverziteta” koja će se održati u srijedu, 28. septembra 2011. u Kusleovoj kući (Vuka Karadžića 8, Podgorica) sa početkom u 11h. Cilj ove konferencije je predstavljanje rezultata ostvarenih u okviru „Regionalnog programa lokalnih akcija” na kojoj će šest nevladinih organizacija iz Crne Gore predstaviti lokalne akcije koje su realizovale tokom prethodnih šest mjeseci.

U okviru konferencije razmotriće se dalje mogućnosti za nastavak aktivnosti promocije Natura 2000 i zaštite biodiverziteta te će se upriličiti i izložba fotografija koje je prikupila NVO Društvo Mladih Ekologa iz Nikšića zajedno sa ostalim članicama mreže Natura 2000 info centar prikupljenih tokom realizacije akcija.

Tokom konferencije će biti potpisan Memorandum o saradnji između mreže Natura 2000 info centar i Ministarstva održivog razvoja i turizma na dugoročnom zalaganju i zajedničkom djelovanju u promociji i sprovodjenju aktivnosti na uspostavljanju ekološke mreže u Crnoj Gori.

Događaj organizuje Društvo Mladih Ekologa Nikšića kroz lokalne akcije Sačuvajmo prirodne vrijednosti, kao dio projektaPartnerske akcije za zaštitu biodiverziteta u zemljama zapadnog Balkana” koji realizuju Mladim istraživači Srbije, Green Home iz Podgorice, Sunce iz Hrvatske i WWF (Svjetski fond za prirodu) a podržan je od Evropske komisije kroz program Civil Society Facility.

Nema komentara:

Objavi komentar