19. 10. 2011.

Nauči zašto je biodiverzitet važan

Pojam biodiverziteta je i dalje nepoznat većini ljudi. Usluge ekosistema, poput hrane, lekova, čiste vode, čistog vazduha, mesta za odmor i rekreaciju i drugo, nisu dovoljno shvaćene i u javnosti se ne povezuju sa rečju “biodiverzitet”. Mladi istraživači Srbije i Eko centar su priredili srpsku verziju edukativne brošure “Zašto je biodiverzitet važan? Odgovori za decu i ministre”, čiji su autori ekolozi iz organizacije CEEweb. Sadržaj ove publikacije doprineće da se veliki broj građana informiše šta je to biodiverzitet, koji su faktori ugrožavanja biodiverziteta, na koji način pojedinci i institucije mogu da doprinesu njegovom očuvanju.
Kako bi upotpunili edukativni set o značaju biodiverziteta, Mladi istraživači Srbije i Eko centar su potpom, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, priredili i drugi deo brošure “Zašto je biodiverzitet važan?”.
Brošura je distribuirana školama i institucijama na teritoriji grada Beograda.
Naša preporuka: Pročitaj publikacije “Zašto je biodiverzitet važan”. Nije bitno da li si dete ili ministar, za sve nas je dobro da stalno učimo i naša znanja delimo sa drugima. Nabavi primerak publikacija, a kada je pročitaš pokloni je prijatelju. Sigurni smo da će te ova zanimljiva priča o biodiverzitetu podstaći da počneš da se zalažeš za očuvanje prirode.
Za primerak brošura javi se Mladim istraživačima Srbije ili Eko centru.

1 komentar:

  1. Strava! Javljam se da uzmem primerke.
    pozz
    Ana

    OdgovoriIzbriši