28. 10. 2011.

Donatorska konferencija: Prtnerstvo za zaštitu biodiverziteta

07. oktobar 2011. Podgorica - nevladina organizacija Green Home u saradnji sa Društvom mladih ekologa iz Nikšića organizovala je Donatorsku konferenciju: Partnerstvo za zaštitu biodiverziteta u okviru koje su izložene i fotografije članica Natura 2000 mreže u Crnoj Gori. Osim toga na konferenciji je potpisan Memorandum o saradnji za zajedničku promociju i sprovodjenje aktivnosti na Natura-i 2000 sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Konferenciji je prisustvovalo oko 40 učesnika predstavnika NVOa, državnih institucija, ambasada i medjunarodnih organizacija. Pozdravnu riječ uputili su: Nataša Kovačević, koordinatorka projekta za Crnu Goru, Ivana Vojinović, zamjenica Ministra održivog razvoja i turizma i Nicola Bertolini zamjenik šefa Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori. Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji izmedju Ministarstva održivog razvoja i turizma i mreže Natura 2000 info centar, Sanja Svrkota (NVO Green Home) predstavila je sam projekat Partnerske akcije za zaštitu biodiverziteta u zemljama zapadnog Balkana“ realizovane aktivnosti i postignute rezultate. U okviru mreže dodijeljena su sredstva za realizaciju 6 manjih projekata koji se tiču promocije zaštićenih područja. Svoje projektne aktivnosti i postignute rezultate predstavili su:

  • NVO Ozon - Prirodne vrijednosti Golije – preporuka za zaštitu
  • NVO Green.me - SOS – Sačuvajmo naše more
  • NVO Breznica - Inicijativa za stavljanje pod zaštitu biodiverziteta park šume „Savina“ u Herceg Novom
  • NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Krilima iznad Crne Gore - ptice kao indikator kvaliteta zaštite prirode
  • NVO Priroda - U susret Sedmici odrzive energije,
  • NVO Društvo Mladih Ekologa Nikšić - Sačuvajmo prirodne vrijednosti

Sama konferencija odrzana je u prostorijama galerije Art tako da su svi prisutni bili u prilici da pogledaju izložene fotografije, koje će nakon galerije biti izložene i u shopping centru Mall of Montenegro” i to u periodu od 17-30 oktobra.


Nema komentara:

Objavi komentar