10. 09. 2011.

Aktivnosti u okviru projekta "Promocija ex situ zaštite kao metode u procesu očuvanja i unapređenja biodiverziteta"

Ekološko istraživačko društvo "Mladen Karaman" iz Kragujevca u okviru Regionalnog programa malih grantova realizuje projekat pod nazivom "Promocija ex situ zaštite kao metode u procesu očuvanja i unapređenja biodiverziteta“


Projekat se bavi promocijom značaja i uloge ex situ zaštite u očuvanju biodiverziteta, metodama u procesu očuvanja i unapređenja biodiverziteta kroz organizaciju sručnih i popularnih predavanja, seminara i radionica za učenike osnovnih i srednijh škola, kao i za studente, zatim štampanja i deljenja promotivnog materijala (postera, flajera, brošura, i dr.), posetama objektima ex situ zaštite u Kragujevcu i Srbiji.

U avgustu, organizovane su dve akcije prezentovanja projekta i deljenja propagandnog materijala, u Velikom parku u Kragujevcu, koje su održane 12.08. i 28.08.2011. godine. Tokom 12.08. obeležen je Međunarodni dan mladih u Velikom parku, a samom skupu prisustvovao je veliki broj ljudi
.

28.08., takođe u Velikom parku, održana je tradicionalna manifestacija pod nazivom „Klikerijada“, na kojoj je prisustvovalo preko 400 dece i njihovih roditelja, te je to bila odlična prilika na kojoj je predstavljen projekat.

18.08. u okviru dečijeg kampa, velikom broju učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola održana su predavanja i radionice pod nazivima: „Značaj i održivo korišćenje biodiverziteta“, „Faktori ugrožavanja biodiverziteta“ i „Ex situ konzervacija vrste“.

Do kraja septembra, planirano je još pet stručno-popularnih predavanja učenicima srednjih škola, kao i studentima i svim zainteresovanim građanima. Pored toga, biće organizovane posete Akvarijumu u Kragujevcu i Botaničkim baštama u Kragujevcu i Beogradu.


1 komentar:

  1. Hvala na izvještaju! Veselim se promociji svih projekata potkraj listopada/oktobra u Beogradu...

    OdgovoriIzbriši