06. 11. 2014.

Nacionalni forum za zaštitu prirode

U cilju poboljšanja saradnje na zaštiti prirode uskoro će biti ustanovljen „Nacionalni forum za zaštitu prirode“ – intersektorska grupa koja će ojačati i proširiti dijalog između sektora zaštite prirode, poljoprivrede, ribarstva i lovstva u cilju unapređenja saradnje na politikama i praksama zaštite prirode.
Nacionalni forum za zaštitu prirode osniva se u okviru projekta „Zainteresovani za održivost zaštićenih područja-3ZA“, koji zajednički implementiraju Mladi istraživači Srbije, Eko centar i Centar za inovativne aktivnosti-CINA.
Planirano je da Nacionalni forum za zaštitu prirode okupi oko 80 članova i članica iz institucija, organizacija civilnog društva, akademskih institucija i privrede.
Kroz projekat “Zainteresovani za održivost zaštićenih područja-3ZA“ biće organizovane i finansirane dve sesije (celodnevni radni sastanci) Nacionalnog foruma za zaštitu prirode, kao I treninzi i obuke zainteresovanim članovima, medijska promocija i niz zajedničkih akcija.
Prva sesija Nacionalnog foruma zakazana je za 8.decembar 2014. godine, u Beogradu.

Za više informacija:  Mladim istraživačima Srbije na telefon 011 311 13 14 ili elektronskom poštom na ovaj mejl . Uskoro očekujete i pozive za prijavu.

Nema komentara:

Objavi komentar