29. 02. 2012.

Peticija za spas Dunava

Dragi svi,
Milka je već objavila tekst na engleskom, ali kako ga imam i na hrvatskom, kopiram ga ovdje da vam je možda lakše razumljivo što radimo i protiv čega se borimo! Lijpi pozdrav svima i molim vas potpišite peticiju na www.amazone-of-europe.com!
Petra


Peticija upućena Mireli Holy, Ministrici zaštite okoliša i prirode Hrvatske, za sprječavanje uništavanja srca “Europske Amazone”!


SOS Dunav – Zaustavite kanaliziranje!

Na internetskoj stranici sljedećim informacijama prethodi:

“Kopački rit”  jedinstveno je “prirodno svetište” u Hrvatskoj.  Dunavskom najvrjednijem i najočuvanijem poplavnom sustavu duž 2,850 kilometara prijeti uništenje.
Glavnim projektom za kanaliziranje i regulaciju – drugim riječima: denaturaliziranje – ova jedinstvena regija trenutačno je stavljena na javnu procjenu, s krajnjim rokom za formalni prigovor od samo nekoliko tjedana. Konačna odluka bit će zasnovana na temelju nalaza studije Procjena utjecaja na Okoliš

Sudbina i budućnost baštine hrvatskog Dunava uvelike ovisi o  utjecaju učinkovite međunarodne intervencije!


Osim toga, odluka će biti dobar primjer svima ostalima, dobar ili loš: Srbija također provodi slične projekte duž Dunava, samim time biti će još važnije osigurati interes za zaštitu prirode.


Obavežite se, poduprite naš cilj i potpišite peticiju za gđu. Mirelu Holy, Ministricu zaštite okoliša i prirode. Potpisi će joj biti predani 22. ožujka 2012. godine u Zagrebu, na Svjetski dan voda.

Hvala Vam  na pomoći!

Cijelu peticiju preuzmite ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar