07. 06. 2011.

Terenska radionica na kartiranju staništa i vrsta

Svjetski fond za zaštitu prirode WWF, Green Home iz Crne Gore i Mladi istraživači Srbije realizuju projekat „Srbija, Crna Gora i Natura 2000: „Jacanje kapaciteta javnog i civilnog sektora u Crnoj Gori i Srbiji za usvajanje propisa EU u oblasti zaštite prirode” koji ima za cilj pružanje podrške javnom i civilnom sektoru i jačanje regionalne saradnje po pitanju međunarodnih obaveza u polju zaštitu biodiverziteta.

U okviru projekta se organizuje „Trening za mapiranje područja na terenu“ koja će se održati u periodu od 14-16 juna 2011. na kojoj će biti predstavljena metodologija za mapiranje staništa i vrsta, upotreba i digitalno upisivanje informacija u informacioni sistem, te prijedlozi za praktičnu organizaciju terenskog rada.

Trening podrazumijeva praktični rad na tri terena u Crnoj Gori: kanjon rijeke Morače, Velika plaža u Ulcinju, Lovćen-Konjsko.

Učesnici treninga su lokalni tim stručnih lica iz Zavoda za zaštitu prirode, NVO Daphne iz Slovačke, WWF Mediteranski program i predstavnici mreže Natura 2000 info centra (radna grupa naučna istraživanja).

Projekat je podrzan od strane Norveškog ministarstva za spoljne poslove kroz WWF Norveške.


Nema komentara:

Objavi komentar