22. 08. 2012.

Saopštenje povodom prebijanja predstavnika OCD u Prijepolju

Mi, predstavnici organizacija civilnog društva, članica mreže Natura 2000 resursni centar Srbije najoštrije osuđujemo prebijanje i nanošenje teških telesnih povreda aktivistima civilnog društva, protivnicima izgradnji hidrocentrala na Limu od strane batinaša navodno energetske i navodno kanadske firme REV na isceniranoj javnoj raspravi u Skupštini opštini Prijepolje.
Organizacije civilnog društva iz Prijepolja i Brodareva uspele su da organizovanom akcijom i građanskom hrabrošću obelodane sav besmisao izgradnje hidrocentrala, pa je tako predstavnicima  vlasti i REV-a ostao samo argument sile, odnosno batinjanje kojim pokušavaju da zastraše građane i sebi obezbede materijalnu korist.
Našim kolegama i koleginicama iz Priboja i Brodareva i posebno povređenima  Esadu i Amelu Kurbegoviću  iz NVO „Prijatelji Brodareva“ dajemo svu podršku u zaustavljanju neodrživog i ekološki neodgovornog plana izgranje brana na Limu, kojim bi  se zarad malog i kratkoročnog profita uništila neprocenjiva prirodna i kulturno-istorijska baština u dolini Lima. Vlasti ove zemlje pozivamo da kazne krivce za ovo neprimereno nasilje i okrenu se progamama održivog razvoja.    

2 komentara:

  1. UŽAS! ovo baš zvuči kao "ko jači - kači!"

    OdgovoriIzbriši
  2. Upozoravao sam na brane u blogu pre 4 meseca

    http://ngonatura2000.blogspot.com/2012/04/jos-jedan-biser-srbije-na-meti.html

    ali ovakav scenario baš nisam očekivao!

    OdgovoriIzbriši